Los Altos New Residence by Klopf Architecture


Klopf Architecture and Outer Space Landscape Architects designed a brand new heat, trendy, open, indoor-outdoor house in Los Altos, California. Impressed by mid-century trendy houses however searching for one thing utterly new and customized, the house owners, a pair with two kids, purchased an older ranch fashion house with the intention of changing it.

Created on a grid, the home is designed to be at relaxation with differentiated areas for actions; dwelling, enjoying, cooking, eating and a piano area. The low-sloping gable roof over the good room brings a grand feeling to the area. The clerestory home windows on the excessive sloping roof make the grand area gentle and ethereal.

Upon coming into the home, an open atrium entry in the course of the home gives gentle and nature to the good room. The Heath tile wall behind the atrium blocks direct view of the rear yard from the entry door for privateness.

The bedrooms, loos, play room and the sitting room are beneath flat wing-like roofs that stability on both aspect of the low sloping gable roof of the primary area. Massive sliding glass panels and pocketing glass doorways foster openness to the back and front yards. Within the entrance there’s a fenced-in play area linked to the play room, creating an indoor-outdoor play area that would change in use over time. The play room will also be closed off from the good room with a big pocketing door. Within the rear, the whole lot opens as much as a deck overlooking a pool the place the household can come collectively outdoor.

Wooden siding travels from exterior to inside, accentuating the indoor-outdoor nature of the home. The place the outside siding would not come inside, a palette of white oak flooring, white partitions, walnut cabinetry, and darkish window frames ties all of the areas collectively to create a uniform feeling and move all through the home. The customized cabinetry matches the minimal joinery of the remainder of the home, a trim-less, minimal look. Wooden siding was mitered within the corners, together with the place siding meets the inside drywall. Wall supplies have been held up off the ground with a minimal reveal. This tight detailing offers a way of cleanliness to the home.

The storage door of the home is totally flush and of the identical materials because the storage wall, de-emphasizing the storage door and making the road presentation of the home kinder to the neighborhood.

The home is akin to a customized, modern-day Eichler house in some ways. Impressed by mid-century trendy houses with right now’s supplies, approaches, requirements, and applied sciences. The targets have been to create an indoor-outdoor house that was energy-efficient, gentle and versatile for younger kids to develop. This 3,000 sq. foot, Three bed room, 2.5 toilet new home is positioned in Los Altos within the coronary heart of the Silicon Valley.

Pictures: Mariko Reed



Source

Leave a Reply